Божур Јовичић

 

Средње и високо образовање стекао је у Београду  – у  школи  „Станковић“ и на Факултету музичке уметности, у класи професора Душана Бусанчића.

 

Усавршавао се на мајсторским курсевима код познатих хорниста и професора Хермана Баумана, Ференца Тарјанија, као и на курсу и Симпозијуму камерних амсамбала лимених дувача у Барчу (Мађарска).  Добитник је више награда на републичким и савезним такмичењима.

 

  Посебно издваја наступе као солиста са оркестром Београдске филхармоније .

 

Као камерни музичар наступао је у дувачком квинтету Mузичке омладине Београда од 1975-1980. године. Један је од оснивача  квинтета лимених дувача „Praetorius“ и члан трија (сопран, хорна, клавир), са којима је остварио  трајне снимке за Радио Београд.

 

Свирао је у Симфонијском оркестру РТС-а и наступао са познатим диригентима и солистима. Паралелно са оркестарским, бавио се и педагошким радом.

У Основној музичкој школи „Владимир Ђорђевић“ основао је класу хорне и у тој школи радио до 2002.године, када је као хонорарни професор прешао у школу „Мокрањац“, а од 2008. године је у њој професор у сталном радном односу.

 

Његови  ученици су освојили више републичких и савезних награда. Неки су сада угледни педагози, а неки чланови оркестара у земљи и иностранству.

 

мејл:  bokica56@yahoo.com