Jeлена Шиљег

 

Дипломирала је на студијама клавира у класи проф. Јокут Михаиловић и завршила специјалистичке студије у класи проф. Биљане Горуновић  на Академији уметности у Новом Саду. Школовање је наставила на Универзитету за музику и сценске уметности у Бечу у класи проф. Дејвида Луца на Смеру за клавир и вокалну пратњу. Магистрирала је са одликовањем 2011. године.

 

Усавршавала се на стручним семинарима код Дмитрија Башкирова и Арба Валдме. Освојила је низ награда на домаћим и међународним такмичењима.

 

Као солиста, камерни музичар или клавирски сарадник, наступала је у свим значајнијим концертним салама у региону и сарађивала са многим истакнутим уметницима. Посебну пажњу поклања промовисању домаће, поготово савремене уметничке музике.

 

Била је ангажована у припреми опере "Чаробна фрула" В. А. Моцарта у Мадленијануму у Београду, која се са успехом игра већ пуних пет сезона.

 

У школи ”Мокрањац” ради на месту клавирског сарадника на Одсеку за соло-певање и као наставник упоредног клавира. Са својим ђацима редовно наступа и осваја бројне награде на такмичењима.

 

мејл:: jelenaschiljeg@gmail.com