Јанко Ђоковић

 

Дипломирао је на клавирском одсеку Факултета музичке уметности у класи господина Бранка Пенчића.

 

Од 1997. године  члан је Београдског клавирског дуа са којим наступа на бројним концертима у свим значајним београдским дворанама. Београдски клавирски дуо је учествовао на фестивалима БЕМУС, Меморијал “Исидор Бајић” у Новом Саду, Међународни фестивал хорова у Крагујевцу, фестивал „Дани српског духовног преображења“, а одржао је и солистичке концерте у великом броју градова у Србији (Нови Сад, Суботица, Пожаревац, Крагујевац, Зрењанин, Шабац, Ваљево…), у Словенији, Пољској.

 

Године 2008. клавирски дуо је одржао солистички концерт на „Сцени Миленијум” у Центру Кенеди у Вашингтону, а 2010. године, као добитници прве награде на међународном такмичењу “Bradshaw & Buono” његови чланови имали су част да наступе у “Weill” дворани њујоршког Карнеги хола.

 

Од 2007. године сарађује са Београдским перкусионистима, са којима је наступао на концертима и фестивалима у Београду, Новој Горици (Словенија), Новом Саду, Подгорици, Бањалуци, Крагујевцу.

 

Наступао је са Београдском филхармонијом, а као солиста и члан клавирског дуа освојио је бројне награде на домаћим такмичењима, као и на међународним такмичењима за младе у Риму, Сан Себастијану и Паризу.

 

Усавршавао се на мајсторским курсевима пијаниста и педагога: клавирски дуо Елена Сорокина и Александер Бахчиев (Русија),  Павел Нерсесиан (Русија), Паул Гулда (Аустрија), Јури Кот (Украјна), клавирски дуо Штенцл (Немачка), Ђовани Умберто Бател (Италија).

 

Снимао је за Радио -телевизију Србије и за Баскијску телевизију.

 

Професор је клавира у Музичкој школи “Мокрањац” од 2003. године.  Његови ученици учествују на концертима у организацији школе као и на такмичењима у земљи и иностранству.

 

мејл: jankodjokovic@gmail.com