Тања Андријић

 

Оперска је и концертна уметница.

Завршила је магистарске студије на ФМУ у Београду у класи професорке  Александре Ивановић и Радмиле Смиљанић.

 

Била је члан оперског студија у Народном позоришту у Београду.

 

Усавршавање је наставила на Факултету музичке уметности у Немачкој на мастер студијама у класи професора Рудолфа Пјернаја.

 

Своје сценско искуство, у многобројним улогама, стекла је у Државној опери Берлина, у Опери у Лајпцигу, Народном позоришту у Београду и Македонском народном театру у Скопљу . Наступала је  на престижном фестивалу у Салцбургу , у  главној улози у опери Л. Нона „ Под жарким сунцем љубави“, у пратњи оркестра Бечке филхармоније.

 

Одржала је успешне солистичке концерте у Русији Француској, Немачкој, Аустрији, Хрватској, Македонији и широм Србије, где често изводи дела српских аутора.

 

Добитница је Златне значке oд Културно просветне заједнице Србије за 2017. годину, а 2015. године постала је носилац ордена "У знак сећања на вишегодишња мисионарска и просветитељска залагања" у Русији.

 

Од 2007. године професорка је соло певања у школи „ Мокрањац“ . У периоду од 2007. до 2017. године, на државним такмичењима, ученици из њене класе освојили су двадесет једну награду, а на интернационалним такмичењима 32 награде.

Један ученик је наставио музичко школовање на високој школи у Србији а два ученика у Аустрији на престижном Државном универзитету МDW.

Члан је Удружења музичких уметника Србије, оснивач и потпреседник удружења  „Хор Краљица Марија“.

 

мејл: tanjasopran@gmail.com