Снежана Милосављевић

 

Снежана Милосављевић, професор клавира, након дипломирања на клавирском одсеку Факултета музичке уметности у Београду 1993. године, започиње свој педагошки рад у Музичкој школи „Мокрањац“.

Упоредо са педагогијом, првих пет година успешно делује и као уметнички сарадник на Катедри за гудачке инструменте на Факултету музичке уметности у Београду. Иако врло брзо постиже значајне резултате на оба поља, љубав према педагогији је нешто што опредељује њену даљу каријеру.

 

Већ од школске 1996/1997. године запажени су резултати њеног посвећеног и активног рада у школи. Однеговала је бројне генерације ученика који су током школовања остварили значајне резултате на такмичењма, на солистичким концертима, наступали као солисти са оркестром и снимали за радио и телевизијске станице у земљи и иностранству.

 

Ученици професорке Снежане Милосављевић наступају на значајним такмичењима у земљи, као и на ЕPTA, ЕMCY, Аlink-Аrgerich такмичењима у Италији, Словачкој, Чешкој, Пољској, Аустрији, Француској, Белгији, Немачкој и Великој Британији.

 

Са својим ученицима, освојила је више од 120 награда (10 лауреата).

Многи ученици су успешно наставили школовање, како на Факултету музичке уметности у Београду, Академији уметности у Новом Саду, музичким академијама у Бањалуци и Сарајеву, тако и у европским музичким центрима у Немачкој и Аустрији, Шпанији и Грчкој. Многи од њих су и даље заступљени у музичком животу као извођачи, али и као педагози.

 

Снежана Милосављевић је била камерни музичар, наступала је на бројним концертима и фестивалима у земљи и иностранству. Као солиста, наступала је са симфонијским оркестром “Станислав Бинички” и Нишким симфонијским оркестром. Снимала је за Радио и Телевизију Србије, Војводине, РАИ.

 

Члан је многобројних жирија у земљи и добитник награда и признања за педагошки рад у земљи и иностранству.

 

мејл: snezanamilosavljevic.piano@gmail.com