Сања Пљакић

 

Дипломирала је на Факултету музичке уметности у Београду, у класи професора Радмиле  Бакочевић.

 

Од 1995-2001. године била је професор соло певања у британској интернационалној школи “Bangkok Patana School” у Бангкоку, у Тајланду. Бројни ученици из њене класе полагали су испите из соло певања са највишим оценама за Royal Academy of Music и Guildhall School of Music у Лондону и АМЕБ  (Australian Music Examination Board)  у Мелбурну.

 

Најистакнутији од њих, положили су пријемне испите за “Manhattan School of Music” у Њујорку, Washington University School of Music i “Royal Academy of Music”у Лондону. Сања Пљакић била је активан учесник музичког живота у Бангкоку, изводећи реситале и наступајући као солиста са разним оркестрима.

 

Од 2002. године професор је соло певања у Музичкој школи ”Мокрањац” у Београду, где је обављала и дужност шефа одсека од 2004-2007. године.  Њени ученици наступали су на концертима поводом Дана школе, годишњим концертима у Коларчевој задужбини, концертима “Одабрани за одабране” итд. Више ученика Сање Пљакић  одржало је солистичке концерте у Галерији САНУ.

 

Учествујући  на републичким такмичењима, као и на такмичењима “Никола Цвејић”, “Лазар Јовановић”, ”Петар Коњовић” и ”Бруна Шпилер”, ученици ове професорке освојили су преко 50 високих награда. Истакнути ученици из њене класе положили су пријемне испите на ФМУ у Београду, Музичкој академији у Новом Саду, као и на престижним  високошколским установама у иностранству.  Један број ученика из класе професорке Сање Пљакић, успешно гради каријеру у оперским кућама у земљи - Опери Народног позоришта у Београду и Српском народном позоришту у Новом Саду.