Милица Ђорђевић

 

Након завршетка средње школе уписује 1992. године, на Факултету музичких уметности, студије етномузикологије. У току студија учествује у више пројеката које је организовала катедра за етномузикологију у циљу  истраживања музичке баштине на територији целе Србије.

 

Упоредо са студијама, постаје и стални члан академских хорова ,,Collegium Musicum” и Академског друштва ,,Бранко Крсмановић”, са којима је, током десетогодишњег периода, наступала на више од 400 концерата у земљи и иностранству.

 

Професор је предмета Српско традиционално певање у Музичкој школи „Мокрањац“. Предавала је и у музичким школама „Ватрослав Лисински“ и „Јосип Славенски“ у Београду, као и на одсеку за традиционално певање у музичкој школи „Мокрањац“ у Краљеву.

 

Велики број њених ученика је уписао ФМУ . Веома се успешно бави педагогијом, етномузиколодијом као и концертном делатношћу у циљу ширења српске музичке кулурне баштине и учествује на домаћим и међународним такмичењима.

 

Милица Ђорђевић је члан стручних жирија разних фестивала и сабора народног стваралаштва, који се  организују у нашој земљи, а напоредо са својим радом наставља да се усавршава похађајући многобројне акредитоване семинаре. Тренутно је и руководилац тима за културне активности у циљу промоције  ученика музичке школе „Мокрањац“.