Иван Мелеш

 

Дипломирао је и магистрирао на клавирском одсеку ФМУ у Београду, у класи Јасмине Гавриловић. Усавршавао се на Academia Ferenc Liszt, Budapest, Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris, такође и у Москви и Бечу.

 

Као солиста и камерни музичар, наступао је широм Србије, у Словенији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Македонији, Немачкој, Француској, Италији, Канади, Шпанији, Данској, Молдавији и Швајцарској.

Професор је клавира у Музичкој школи „Мокрањац“ у Београду од 2002. године. Од Удружења музичких педагога Србије добио је награду за једногодишњи педагошки рад, 2007. године. У периоду од 2007-2017. године извео је девет дипломаца, од који је четворо уписало ФМУ у Београду, а један дипломац у иностранству -  New South Wales State Conservatorium of Music, Sydney.

 

Један дипломац добио је награду „Смиљка Узелац“, за најбољи дипломски испит, један награду „Драгана Кирн“, за одличан дипломски и општи одличан успех. Његови ученици су освојили шест награда на републичким такмичењима, награду на Фестивалу у Књажевцу 2011. године и награду на Меморијалу „Др Војислав Вучковић“ у Београду.

 

Од 2009. године наступа у клавирском дуу са пијанисткињом Маргитом Дракуловић-Мелеш на концертима у земљи и иностранству.