Ивана Танасковић

 

Рођена је у Београду.

На Факултету музичке уметноси у Београду  дипломирала је 2004. године у класи професора Дејана Синадиновића.

У току свог школовања била је добитник републичких и међународних награда. Наступала је као солиста у еминентним салама у Београду (Галерија КНУ, галерија САНУ, Артгет, СКЦ, Етнографски музеј, Скупштина града), Новом Саду (синагога), Врњачкој бањи (Замак културе) као и у осталим градовима у Србији.

 

Такође се такмичила и јавно наступала свирајући камерну музику у оквиру клавирског дуа. Снимала је за Радио-телевизију Србије. Усавршавала се на домаћим и интернационалним курсевима које су водили истакнути професори: Нинослав Живковић, Александар Маџар, Александар Сердар, Владимир Овчињиков (Русија), Пол Гулда (Аустрија), Роланд Келер (Аустрија), Марјан Лапшански (Словачка) и други.

 

Своју педагошку каријеру започиње у Музичкој школи “Коста Манојловић“. Затим наставља са радом у школи “Славенски“. Запослена је у школи “Мокрањац“. Њени ученици постижу одличне резултате и добитници су бројних награда на републичким и међународним такмичењима. У својој педагошкој каријери ова професорка је ученике успешно спремала за упис на даље музичко школовање. Такође, са великим успехом њени ученици учествују на разним јавним наступима и концертима. Ради на професионалном усавршавању. Редовно похађа стручне семинаре и конференције.