Звездана Марнић - Перовић

 

На музичку академију уписала се одмах после завршеног основног школовања, у класи професора Душана Трбојевића. После гимназијског школовања уписала је  студије електротехнике, које је такође завршила.

Завршила специјалистичке постдипломске студије на Катедри за медије, у класи професора Николе Рацкова.

Професор је клавира у Музичкој школи „Мокрањац“. Кроз  педагошки рад са ђацима остварила током година запажене резултате, као и награде на многим такмичењима. Неко време веома успешно се бавила и корепетицијом.

Поред педагошког рада, бавила се и концертном делатношћу, и то као солиста, али и као камерни музичар. Наступала на бројним концертима и такмичењима у многим градовима на простору бивше Југославије. Такође,  била је присутна и на медијима, као водитељ и редитељ музичких догађаја. Са великим успехом реализовала је и мултимедијалне пројекте.

 

Радила је на унапређењу наставе за предмет Упоредни клавир, а учествовала, као члан комисије, на изради и допуни новог наставног плана и програма за поменути предмет.

Поред наставе клавира, у истој школи са успехом предаје и предмет Аудио – визуелна техника, кроз који је остварила спој свог музичког и техничког образовања.

 

Многи њени ученици су са лакоћом даље наставили студије дизајна звука или музичке продукције, а многи већ и раде у студијима на радију или телевизији.

Аутор је књиге „Аспекти звука и његова примена у медијима“, која је уједно била и део њеног специјалистичког рада на постдипломским студијима.