Бодин Старчевић

 

                      После завршених студија на Факултету музичке уметности у Београду,  у класи професора Александра Сердара школовање је наставио у Француској, на институцији “La Schola Cantorum” у Паризу, у класи професора Еугена Инђића, где је дипломирао 2006. године са оценом „изузетан“. Годину дана касније стекао је и Диплому за виртуозност.

 

Од 2010. године похађа магистарске студије - аспирантуру – у Руској Федерацији, на Московском конзерваторијуму „Петар Иљич Чајковски“, у класи заслужног уметника Руске Федерације, професора Наталије Трул, које завршава 2013. године са одличним оценама .

 

Усавршавао се на мајсторским курсевима истакнутих светских извођача и педагога: Алда Чиколинија (Трани, Италија 2006.), Вере Горностаеве (Тоурс, Француска 2007.), Серђа Пертикаролија (Бриосцо, Италија 2008.), Мицхела Далберта ("Тел-Хаи" Израел 2012, 2013.). Лета 2010. године, као стипендиста америчке школе Mannes New School of Music, учествовао на фестивалу Internacional Кеyboard Institute and Festival у Њујорку.

 

       Концертира као солиста и камерни музичар у земљи и у иностранству. Наступао на међународним фестивалима: у Јапану – централна концертна сала Токија, октобра 2012. године, изводећи Други концерт Сергеја Рахмањинова са оркестром, под диригентском палицом маестра Оикаwе; у Русији (Москва, Санкт Петербург, Череповец), у Француској на фестивалу “Артенетра” у месту Celles sur Belle 2007. године. Редовно наступа у Српском културном центру у Паризу, као и у Израелу (Тел-Авив 2013. године, Сде Бокер 2012).

 

Добитник је више награда и признања на међународним конкурсима:

Николај Рубинштајн, Француска, друго место 1998.

Citta di Stresa, Italia, друго место 1995. године

Ниш,  друго место 2000.године