Александра Јовановић

 

Александра Јовановић је професор виоле и виолине.

 

Музичко образовање стекла дипломиравши на Музичкој академији у Београду, у класи професора Петра Ивановића.

Пре него што је почела да се бавим педагошким радом, што је било већ од треће године студија, повремено је хонорарно наступала са оркестром Београдске филхармоније.

Наступе у камерном ансамблу, пре свега у гудачком квартету, имала је од средње школе, као члан репрезентативних квартета Школе за музичке таленте, а касније и Музичке академије. Након студија, паралелно са радом у школи, наступала је више година, као стални члан Панчевачког гудачког квартета. Oд 2015. године, наступа као члан ансамбла „Романтика“ Удружења уметника Железница Србије.

 

Иако је рад у квартету пружао огромно задовољство и веома користио, највеће задовољство пронашла је у школи „Мокрањац“. Последњих неколико година све више ангажује ученике из класе у дуетима и камерном свирању, а од 2012. године, као помоћник шефа гудачког одсека, бави се организацијом концерата за ученике школе.

 

Као неко ко сматра да је опште образовање изузетно важно за свакога ко се бави педагогијом, 2016.године дипломирала је на Одсеку за етнологију и антропологију Филозофског факултета у Београду.

Од школске 2017/18. године члан је два стручна тима школе - тима за самовредновање и тима за културне активности школе.